Οι εξωτερικοί αερόσακοι θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τη σοβαρότητα της σύγκρουσης κατά 40 %

εξωτερικοί αερόσακοι που φουσκώνουν από τα περβάζια ενός αυτοκινήτου θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών από τα ατυχήματα αυτοκινήτων κατά 40 %, σύμφωνα με έναν κορυφαίο προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Οι εξωτερικοί αερόσακοι της ZF δημιουργούνται για να λειτουργήσουν ως πρόσθετη ζώνη κροκίδων σε περίπτωση σύγκρουσης, αναπτύσσοντας προς τα πάνω για να καλύψουν την πλευρά ενός αυτοκινήτου σε ένα θέμα των χιλιοστών του δευτερολέπτου, απορροφώντας τις δυνάμεις από ένα άλλο αυτοκίνητο σε ένα σενάριο πλευρικής αντίκτυπου.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• ασφαλέστερα αυτοκίνητα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ενώ επίσημα μια ιδέα, η ZF αναπτύσσει εξωτερικούς αερόσακους για μερικά χρόνια και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αισθητήρων, κάμερων και τεχνολογιών σύγκρουσης υποδεικνύει ότι η ολοκλήρωσή τους ενδέχεται να αυξάνεται πιο κοντά από ποτέ.
“Η ιδέα μας για τον εξωτερικό αερόσακο πριν από το crash είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ZF θέλει να επιτύχει το όραμα του μηδέν, έναν κόσμο χωρίς ατυχήματα και εκπομπές”. Ο Δρ Michael Büchsner, επικεφαλής του τμήματος παθητικών συστημάτων ασφαλείας του ZF.
Οι ίδιοι οι εξωτερικοί αερόσακοι δεν είναι κάτι καινούργιο – το Volvo V40 χαρακτήρισε ένα που προέκυψε από την κορυφή του καπό του, το 2012. Αλλά ενώ ο αερόσακος V40 δημιουργεί ένα μαλακό μέρος για τους πεζούς, δημιουργείται το νέο Airbag Concept για να απορροφήσει τις επιπτώσεις από άλλα οχήματα .
Χρονοδιάγραμμα αερόσακων
Πρώτα τοποθετήθηκαν σε τροχούς τιμονιού, έπειτα ήρθαν οι αερόσακοι διαμερίσματος επιβατών, ενώ το γόνατο, η κουρτίνα και ακόμη και οι αερόσακοι της ζώνης ασφαλείας είναι σχετικά συνηθισμένοι σήμερα. Έχουν επίσης περάσει εδώ και περισσότερο από ό, τι πολλά μπορεί να φανταστούν, να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη δεκαετία του 1950 και να αναδύονται πρώτα από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου παραγωγής στο 1973 Oldsmobile Toronado. Άλλα γενικά αυτοκίνητα αυτοκινήτων ήταν στη συνέχεια στη σειρά για να λάβουν αερόσακους, οι οποίες είχαν αρχικά προοριζόταν να αντικαταστήσουν τις ζώνες ασφαλείας, να μην τις συμπληρώνουν.
Το W126 Mercedes S-Class του 1980 ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που διαθέτει αερόσακο, το οποίο δημιουργήθηκε από αυτό το σημείο για να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό σύστημα συγκράτησης ή SRS. Το 1987 Porsche 944 Turbo ήταν το πρώτο μοντέλο που διαθέτει συμβατικούς αερόσακους αυτοκινητιστών και επιβατών, ενώ οι αερόσακοι κουρτίνας και γόνατος κέρδισαν τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Η τρέχουσα Mercedes S-Class και η Ford Mondeo, εν τω μεταξύ, διαθέτουν αερόσακους ζώνης ασφαλείας για τη διανομή δυνάμεων επιπτώσεων από τη ζώνη, ενώ οι αερόσακοι πεζών αναδύονται από τα καπάκια του Land Rover Discovery Sport καθώς και το Volvo V40.

Πιστεύετε ότι οι εξωτερικοί αερόσακοι είναι καλή ιδέα; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας παρακάτω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *