Η Toyota Corolla Cross SUV επιβεβαίωσε για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022

Η Toyota ήταν ένας από τους trailblazers στον κόσμο των SUV, με το αρχικό RAV4. Αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει κενά στη σειρά της – και πρόκειται να γεμίσει ένα σημαντικό με αυτό το νέο μοντέλο, το Corolla Cross.
Ο σταυρός Corolla έχει σχεδιαστεί για να καθίσει δίπλα στο C-HR στην περιοχή της Toyota, αν και κάθε όχημα θα έχει τη δική του ξεχωριστή προσέγγιση. Το C-HR έχει πάντα επικεντρωθεί περισσότερο στο στυλ από την άμεση πρακτικότητα, ενώ η πιο όρθια στάση και η ρεαλιστική στάση του Corolla Cross αντικατοπτρίζουν την τοποθέτησή του ως ένα πλήρες οικογενειακό SUV-αντίπαλο για τους Nissan Qashqai και VW Tiguan.

Νέα Toyota Corolla Cross 2022 Review

Έχει μήκος 4,46 μέτρων – έτσι μερικά εκατοστά μεγαλύτερα από τη Nissan – αλλά το μεταξόνιο της Toyota είναι ελαφρώς μικρότερο, στα 2,64 μέτρα. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική TNGA που στηρίζει όλα τα σύγχρονα Toyotas, συμπεριλαμβανομένου του C-HR και του μεγαλύτερου RAV4.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ο Σταυρός Corolla πωλείται σε άλλες περιοχές για λίγο, με διαφορετικούς κινητήρες, αλλά τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα προσφέρονται μόνο με την τελευταία, πέμπτη γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota. Σε τυποποιημένη μορφή χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 2.0 λίτρων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, καθώς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 111bhp μπροστά για μια συνολική έξοδο συστήματος του 198bhp. Αυτό αρκεί για να πάρει το σταυρό Corolla από 0-62 μίλια / ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.
22

Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης διαθέσιμο με τετρακίνηση, χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα – αν και αυτή η διαμόρφωση δεν φέρνει άλλη συνολική ισχύ, επειδή η έξοδος του βενζινοκινητήρα ρυθμίζεται ανάλογα.
Η Toyota ισχυρίζεται ότι η τελευταία ενσάρκωση της υβριδικής ρύθμισης – η οποία, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, θα κυκλοφορήσει στο C -HR και το RAV4 – προσφέρει ισχυρότερη ροπή και μεγαλύτερη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ δεν διακυβεύεται στην απόδοση καυσίμου. Η Toyota αναφέρει ότι ο σταυρός Corolla έχει προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές προτιμήσεις και επισημαίνει τις προσαρμογές που περιλαμβάνει μια διαφορετική μπροστινή μάσκα, μαζί με νέους προβολείς και φώτα ουράς. Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένα πλήρως ψηφιακό σύμπλεγμα εργαλείων 12,3 ιντσών που είναι μοναδικό για τα ευρωπαϊκά μοντέλα, καθώς και ένα σύστημα ψυχαγωγίας 10,5 ιντσών που, σε ένα πρώτο για την Toyota, μπορεί να δεχτεί ενημερώσεις over-the-air, προσφέροντας παράλληλα τη πλοήγηση σε cloud και τα χαρακτηριστικά τηλεχειρισμού .

Ο Σταυρός Corolla θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη για την τιμολόγηση, αλλά θα περιμέναμε να χτυπήσει μεταξύ του C-HR και του μεγαλύτερου RAV4, με μια εκκίνηση περίπου £ 29.000 .
Τι πρέπει να νικήσει ο νέος σταυρός Toyota Corolla; Ελέγξτε τη λίστα με τα καλύτερα SUVs προς πώληση τώρα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *