Τα αυτόνομα ρομπότ για να σταθμεύσουν αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Gatwick

αυτόνομα ρομπότ θα βοηθήσουν με τα καθήκοντα στάθμευσης του Valet στο αεροδρόμιο Gatwick ως μέρος μιας δίκης αργότερα φέτος.
Για μια περίοδο τριών μηνών που αρχίζει τον Αύγουστο, η ζώνη Β του χώρου στάθμευσης του Gatwick θα λειτουργήσει ως το έδαφος δοκιμών για ένα στόλο ρομποτικών βαλέδων.
• Το Jaguar Land Rover αναπτύσσει αυτόνομα αυτοκίνητα “αξιόπιστα”
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Τα ρομπότ-που αναπτύχθηκαν από τη γαλλική εταιρεία Stanley Robotics και το παρατσούκλι “Stan”-χρησιμοποιήστε εξοπλισμό που μοιάζει με φορτηγά για να αυξήσετε τα αυτοκίνητα από το έδαφος και να τα μεταφέρετε σε χώρο στάθμευσης.
Οι χρήστες οδηγούν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους σε μια ειδική καμπίνα, επιβεβαιώνοντας την κράτησή τους σε οθόνη αφής. Τα αυτοκίνητα στη συνέχεια σαρώνονται για τις διαστάσεις τους και έχουν τοποθετηθεί σε κατάλληλα μεγέθους χώρους από τα ρομπότ.
Χρησιμοποιώντας ρομπότ-στάθμευσης ρομπότ καταργεί την ανάγκη να ανοίξουν οι πόρτες των οχημάτων μόλις σταθμεύουν, επιτρέποντας σε ένα τρίτο ακόμη αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο από όταν σταθμεύουν από έναν ανθρώπινο οδηγό.
Μια αίτηση σχεδιασμού στο Συμβούλιο Crawley αποκάλυψε το αεροδρόμιο Gatwick προσπαθεί να αφαιρέσει τα lampposts και τα σημάδια χώρου στάθμευσης, καθώς και να κατασκευάσει οκτώ καμπίνες οχημάτων, στην περιοχή του χώρου στάθμευσης όπου πραγματοποιείται η δίκη.
Η ζώνη Β έχει διαμορφωθεί επί του παρόντος για τυπικό χώρο στάθμευσης μη βαλέδων και φιλοξενεί 2.350 χώρους. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αυτό θα μειώσει σε 2.180 συνηθισμένους χώρους, αφήνοντας χώρο για 270 ρομπότ valet χώρους.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, είναι πιθανό ότι ο Gatwick θα επεκτείνει το σχέδιο σε άλλους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Οι ζώνες C και D, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αυξήσουν την κοινή τους ικανότητα από 6.000 χώρους αυτοεξυπηρέτησης σε 8.500 ρομποτικούς χώρους valet.
Μια πενταμηνιαία δίκη των ρομπότ στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι πέρυσι θεωρήθηκε επιτυχημένη. Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί περαιτέρω δοκιμές στη Λυών και το Ντίσελντορφ.
Το Gatwick δεν είναι το πρώτο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιεί λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η απόδοση στάθμευσης. Το σύστημα στάθμευσης Pod της Heathrow βλέπει τους οδηγούς στο Terminal 5 Park Car, προτού να ξεπεράσουν το T5 με αυτόνομα οχήματα που οδηγούν κατά μήκος μιας υπερυψωμένης διαδρομής.
Τι κάνετε για την εφεύρεση του Stanley Robotics; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *