Το New Mini Five-Door αποκάλυψε

MINI εισήγαγε για πρώτη φορά μια πεντάθυρο έκδοση του συμβατικού μοντέλου hatchback. Υπάρχει κάτι περισσότερο από ό, τι απλά συμπιέζεται σε ένα επιπλέον ζευγάρι πόρτες, όμως, με το νέο μοντέλο να διαθέτει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, περισσότερη αίθουσα κεφαλής και μια μεγαλύτερη μπότα.
Η πλατφόρμα UKL1 στην οποία βασίζεται το νέο Mini μπορεί εύκολα να τεντωθεί και η Mini αποφάσισε να αυξήσει το μεταξόνιο των πέντε πόρτας κατά 72mm. Όλα αυτά πηγαίνουν στην αύξηση του χώρου για τα πόδια, με τους αγοραστές να πάρουν επίσης μια ώθηση 15 χιλιοστών στην αίθουσα κεφαλής. Υπάρχουν τρεις θέσεις στο πίσω μέρος για πρώτη φορά, μαζί με μια μπότα που καλλιεργείται από 211 λίτρα σε 278 λίτρα.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να διατηρήσουν την αναγνωρίσιμη εμφάνιση του Mini Triative, αλλά είναι δύσκολο να κρύψει το γεγονός ότι αυτό το μεγαλύτερο μοντέλο φαίνεται λίγο πιο dumpy. Στο προφίλ, είναι σχεδόν σαν ένας χαμηλότερος συμπατριώτης.
Η σειρά κινητήρων δανείζεται από τη συμβατική καταπακτή, αλλά υπάρχει μια ολοκαίνουργια παραλλαγή Cooper SD, η οποία φαίνεται για πρώτη φορά στην πενταπλή πόρτα πριν γίνει διαθέσιμη στις τρεις πόρτες αργότερα φέτος.
Είναι ένα turbodiesel 2,0 λίτρων που παράγει 170bhp, το οποίο είναι 29bhp επάνω στην παλιά μονάδα 2,0 λίτρων. Με αυτή την επιπλέον ισχύ, το Sprint από 0-62mph διαρκεί 7,4 δευτερόλεπτα (7,3 με ένα κιβώτιο ταχυτήτων), το οποίο είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το παλιό SD τριών θυρών. Η οικονομία καυσίμου είναι τόσο υψηλή όσο 68,9mpg, με εκπομπές έως και 107g/km.
Το αυτοκίνητο στις εικόνες μας είναι το Cooper S, το οποίο παίρνει τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, όπως στη συμβατική καταπακτή. Είναι το πιο γρήγορο στην περιοχή, ικανή να χτυπήσει 62 μίλια / ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 6,8 δευτερόλεπτα με το αυτοκίνητο. Και οι δύο χρόνοι είναι ένα δέκατο κάτω από τις τρεις πόρτες, η οποία ζυγίζει σε 60kg λιγότερο.
Από την εκτόξευση, οι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα Cooper και ένα Cooper D, με βενζινάδικα και πετρελαιοκινητήρες 1,5 λίτρων αντίστοιχα. Ο Cooper παίρνει 134bhp, μπορεί να σπριντ από 0-62 μίλια / ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα και θα επιστρέψει 58,8mpg. Εν τω μεταξύ, το Cooper D έχει 116bhp και είναι ικανή για 76,3 mpg.
Το Mini δεν έχει κυκλοφορήσει καμία πληροφορία σχετικά με την τιμολόγηση για το νέο μοντέλο πέντε πόρτας, αλλά οι εμπιστευματοδόχοι μας έχουν πει να αναμένουμε αύξηση περίπου £ 1.000 έναντι της συμβατικής καταπακτής. Είναι μόνο το επόμενο βήμα για την ενίσχυση της μίνι φάσματος, με αυτό το αυτοκίνητο να βοηθά στην ενίσχυση των πωλήσεων σε αγορές όπως οι ΗΠΑ. Μετά την απελευθέρωση των πέντε πόρων, το Mini θα κυκλοφορήσει ένα clubman και ένα μετατρέψιμο.

Ελέγξτε τις ετυμηγορίες μας για τα νέα 3-πόρτα Mini, Mini Cooper, Mini Cooper D και Mini Cooper S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *