Το νέο Bugatti Centodieci αναβιώνει το πνεύμα του εικονικού EB110

Bugatti αποκάλυψε ένα αποκλειστικό νέο μοντέλο που αντανακλά ένα αν τα πιο ξεχασμένα αυτοκίνητά του. Το Centodieci, που ξεκίνησε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, επιστρέφει στο EB110 της δεκαετίας του ’90 και γιορτάζει 110 χρόνια της γαλλικής μάρκας. Το Centodieci – το οποίο κυριολεκτικά μεταφράζεται σε εκατόν δέκα – περιορίζεται σε 10 μονάδες με κάθε αυτοκίνητο να κοστίζει £ 9 εκατομμύρια.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ακριβώς όπως το £ 12 εκατομμύρια one-off bugatti la voiture noire που αποκαλύφθηκε στο show της Γενεύης τον Μάρτιο, το Centodieci χρησιμοποιεί το Chiron ως βάση του.
• Τα καλύτερα hypercars στον κόσμο
Χρησιμοποιεί επίσης τον κινητήρα W16 του Chiron 8,0 λίτρων, που αναπτύσσεται μόνο ντροπαλός των 1.578bhp, αλλά το αυτοκίνητο ζυγίζει 20kg λιγότερο. Είναι στο τμήμα στυλ όπου το Centodieci διαφέρει πραγματικά από τον Χείρων, όμως.
17

Στο μπροστινό μέρος του Centodieci επιστρέφει στο EB110 με μια μικρότερη μάσκα πεταλούδας από μεγάλες σχάρες και λεπτές προβολείς LED, ενώ κατά μήκος των πλευρών το στεφάνι σχήματος C του Chiron αντικαθίσταται από πέντε κυκλικές τρύπες σε ένα σχέδιο διαμαντιών.
Το Centodieci αναφέρει επίσης το πίσω μέρος του EB110 με το LED Light Bar, αλλά εδώ υπάρχει μια πιο σύγχρονη λήψη στην Aero και ιδιαίτερα ψύξη για τον κινητήρα W16 των 8.0 λίτρων. Η ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα όχι μόνο βελτιώνει την πτώση αλλά και κοιτάζει πίσω στο EB110 SS.
Το EB110 χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν η μάρκα Bugatti ανήκε Romano Artioli. Ο αντίπαλος McLaren F1 τροφοδοτήθηκε από 550bhp, 3,5 λίτρων Quad-Turbocharged V12 και χτίστηκε σε πλαίσιο άνθρακα και περιείχε ενεργό αεροδυναμική.
Παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε από τον φημισμένο σχεδιαστή Lamborghini Muira Marcello Gandini, το EB110 δεν ήταν ποτέ πραγματική επιτυχία και η γαλλική μάρκα αγοράστηκε από τον όμιλο Volkswagen το 1998.
Τι πιστεύετε για το νέο Bugatti Centodieci; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας παρακάτω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *