Το Skoda είναι εξαιρετικό, καθώς και Suzuki Vitara Top τελευταίες δοκιμές Euro NCAP

από τον τελευταίο γύρο των δοκιμών ατυχημάτων Euro NCAP έχουν αποκαλυφθεί, καθώς και μια ιστορία επιτυχίας για το Skoda. Το νέο υπέροχο μεγάλο σαλόνι έχει επιτύχει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων, ωστόσο υπήρξε απογοήτευση για το Fiat, καθώς το Panda Cross 4×4 χειρίστηκε μόνο τρία αστέρια καθώς και επικρίθηκε από τους δικαστές.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η νέα υπέροχη Skoda, που πωλείται τώρα, έκπληκτος τους Euro NCAP δικαστές με το 86% της βαθμολογίας ασφαλείας τόσο στην προστασία των ενηλίκων όσο και στην προστασία των παιδιών, καθώς και στην βαθμολογία ατυχήματος των πεζών 71%. Οι δικαστές ήταν επίσης έκπληκτοι από τα συστήματα βοήθειας για την ασφάλεια των τυποποιημένων προσαρμογών της επιχείρησης, όπως η αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.
Η Hyundai περίμενε επίσης ένα σκορ πέντε αστέρων για το νέο του i20, ωστόσο έχασε τον στόχο του, καθώς και μόνο κέρδισε τέσσερα αστέρια – έπεσε κάτω λόγω της έλλειψης αυτόνομων συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, κέρδισε καλά από την άποψη της άμεσης ασφάλειας ατυχημάτων τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους πεζούς.
Η Fiat θα πρέπει να έχει κάποια αιτία ανησυχίας για το Panda Cross, το οποίο απέτυχε τρομερά με όρους στην τεχνολογία βοήθειας ασφαλείας (περιλαμβάνει μόνο ESC καθώς και χωρίς επιπλέον συστήματα) και, πιο ανησυχητικά, “απέτυχε να συγκλονίσει το τελευταίο τεστ πλήρους πλάτους του Euro NCAP “, Όπως και η βαθμολογία τριών αστέρων.
Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά σε σύγκριση με το συνηθισμένο Panda, το οποίο σήμερα έχει βαθμολογηθεί ως τέσσερα αστέρια, αν και αντανακλούν περισσότερο τις προοδευτικά αυστηρές πολιτικές ασφαλείας που τώρα τοποθετούν μεγαλύτερη έμφαση στα συστήματα βοήθειας οδηγών.
Το Suzuki Vitara, που δοκιμάστηκε νωρίτερα τον Απρίλιο, επίσης βαθμολόγησε καλά για την τεχνολογία βοήθειας Drive, ωστόσο η βαθμολογία του πέντε αστέρων οφείλεται σε εξαιρετική εμφάνιση 89 % στην κατηγορία ασφαλείας των ενηλίκων.
Το 500x crossover της Fiat δεν ταιριάζει με τον αντίπαλό του Vitara στις δοκιμές του Απριλίου, επιτυγχάνοντας τέσσερα αστέρια. Δεν ήταν πολύ πίσω από το σκορ ασφαλείας των επιβατών, ωστόσο σημειώθηκε για άλλη μια φορά για την έλλειψη βασικών συστημάτων βοήθειας ασφαλείας.
Η εξαιρετική εντάσσεται στο Suzuki Vitara καθώς και το τελευταίο MPV της Renault Espace (το οποίο δεν κατευθύνεται προς το Ηνωμένο Βασίλειο) ως τα μόνα αυτοκίνητα και φορτηγά που δοκιμάστηκαν το 2015 που έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής ένα σκορ πέντε αστέρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *