Η Jaguar Land Rover ερευνά το “Λογισμικό ανίχνευσης διάθεσης”

Η Jaguar Land Rover ερευνά τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ερμηνεύσει τη διάθεση του οδηγού και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της καμπίνας για να βελτιώσει την ευημερία του. Το σύστημα αποτελεί μέρος του οράματος “ήσυχου ιερού” του JLR, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της συνολικής οδηγικής εμπειρίας, τελικά ανακουφίζοντας το άγχος πίσω από τον τροχό.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η τελευταία τεχνολογία της βρετανικής εταιρείας χρησιμοποιεί μια κάμερα που βλέπει τον οδηγό, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και τη βιομετρική ανίχνευση για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της κατάστασης του μυαλού του οδηγού. Ανάλογα με τη διάθεσή τους, το σύστημα θα προσαρμόσει στη συνέχεια μια σειρά από ρυθμίσεις καμπίνας (συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, του εξαερισμού, του ελέγχου του κλίματος, των μέσων ενημέρωσης και του φωτισμού περιβάλλοντος), για να βοηθήσει στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας.
• Η Jaguar επιβεβαιώνει το νέο ηλεκτρικό XJ
Οι προσαρμογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αλλαγή του εσωτερικού φωτισμού σε χαλαρωτικά χρώματα σε περίπτωση που το σύστημα ανακαλύψει ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό πίεση ή μειώνοντας τη θερμοκρασία της καμπίνας και την επιλογή της αγαπημένης λίστας αναπαραγωγής του οδηγού εάν ανακαλύψει σημάδια κούρασης.
Η JLR δηλώνει ότι το σύστημα θα προσαρμοστεί συνεχώς στις αποχρώσεις στις εκφράσεις του προσώπου του οδηγού, ουσιαστικά διδάσκοντας τον εαυτό του να “διαβάσει” τη διάθεσή τους. Θα μάθει επίσης την προτίμηση του οδηγού στις ρυθμίσεις καμπίνας, καθιστώντας όλο και πιο προσαρμοσμένες προσαρμογές με βάση τις παρατηρήσεις του.
Η βρετανική μάρκα δοκιμάζει επίσης ένα παρόμοιο σύστημα για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, με μια κάμερα τοποθετημένη στα μπροστινά προσκέφαλα. Θα είναι σε θέση να μειώσει τα φώτα, να χρωματίσει τα παράθυρα και να αυξήσει τη θερμοκρασία για την πίσω καμπίνα όταν ανιχνεύει σημάδια υπνηλίας, για να βοηθήσει τους επιβάτες να κοιμηθούν.
Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με το τελευταίο σύστημα παρακολούθησης οδηγών της Jaguar Land Rover; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *