Το Ford B-Max vs Vauxhall Meriva

Το Ford B-Max είναι ένα από τα πιο καινοτόμα MPV που έχουν ποτέ, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα δημιουργικά αυτοκίνητα σε αυτή την τάξη-επικεφαλής μεταξύ τους το Vauxhall Meriva.
Βάζουμε τα δύο δίπλα-δίπλα για να δούμε ποια κερδίζει τον αγώνα διαστημικής. Ανοίξτε όλες τις πόρτες και θα δείτε αμέσως τι κάνει το B-Max τόσο ξεχωριστό. Σε αντίθεση με το Meriva (το οποίο φοράει σήματα Opel στις εικόνες μας), δεν έχει κολόβια B, δημιουργώντας ένα άνοιγμα περίπου 1,5 μέτρων μεγάλου-καλύτερο για την τοποθέτηση των καθισμάτων μωρών και τα αντικείμενα που διέρχονται από την καμπίνα.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Ναι, η πίσω πόρτα ανοίγματος του Meriva είναι έξυπνη, αλλά ο σχεδιασμός του B-Pillarless του B-Max είναι πολύ καλύτερος. Η πίσω πόρτα της Ford ολισθαίνει επίσης, καθιστώντας μέσα και έξω σε σφιχτά διαστήματα ένα αεράκι.
Αλλά τι γίνεται με τον απόλυτο χώρο; Αυτό είναι όπου τα πράγματα γίνονται λίγο πιο κοντά, με τα δύο αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν αρκετό πόδι και κεφαλή για να καθίσουν πέντε ψηλούς ενήλικες. Ο χώρος εκκίνησης είναι ένας χώρος όπου οι Meriva θριαμβεύουν: έχει 79 λίτρα πολύ περισσότερο χώρο από το B-Max με τα καθίσματα στη θέση του, στα 397 λίτρα.
Ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο το Vauxhall αξιοποιεί στο έπακρο τον εσωτερικό χώρο που δείχνει πόση σκέψη έχει πάει στο σχέδιο. Τα πίσω καθίσματα ολισθαίνουν προς τα εμπρός και πίσω μεμονωμένα, ενώ το μεσαίο κάθισμα μπορεί να διπλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως υποβραχιόνιο για τους εξωτερικούς επιβάτες.
Και τα δύο αυτοκίνητα επιτρέπουν στα πίσω καθίσματα να διπλωθούν εντελώς επίπεδη σε μία εύκολη κίνηση και το κάθισμα του συνοδηγού και στα δύο μοντέλα διπλώνει επίσης προς τα εμπρός για να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να μεταφέρουν μεγάλα φορτία.
Όταν αφορά τους κινητήρες, τα μεγάλα νέα στο B-Max είναι ένας τριπλής κυλίνδρου βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρων, που παράγει 118bhp. Το πλησιέστερο Vauxhall χρησιμοποιεί είναι ένα turbo 1,4 λίτρων με 118bhp, και μονοπάτια για το κόστος λειτουργίας-εκπέμποντας 143g/km CO2 και επιστρέφοντας 47,9 mpg στο υπέροχο 114G/km της Ford και 57,7mpg.
Το B-Max κερδίζει επίσης για αξία. Ένα μοντέλο EcoBoost Titanium 1.0 EcoBoost είναι £ 18.195. Το 1.4T Meriva σε ενεργό spec κοστίζει £ 18.100, αλλά χάνει τα θερμαινόμενα καθίσματα και τα αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες που είναι στάνταρ στη Ford.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *