Αντικαταστήστε το καύσιμο με το σύστημα τιμολόγησης οδικής κυκλοφορίας, λένε οι ερευνητές

Μόλις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αντικαταστήσει τα μοντέλα βενζίνης και ντίζελ, οι οδηγοί θα πρέπει να χρεώνονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος τιμολόγησης οδικής χρήσης για την αντικατάσταση των καθηκόντων καυσίμου, έχουν ερευνητές στο Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών (IFS) έχουν προτείνεται.
Οι φόροι αυτοκινήτων αυξάνουν περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες για την κυβέρνηση κάθε χρόνο – περίπου το πέντε τοις εκατό των ετήσιων εσόδων της και ισοδύναμα με περίπου £ 750 ανά ενήλικα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλειοψηφία αυτού είναι το καθήκον καυσίμων, το οποίο αναμένεται να φέρει 28 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες στο οικονομικό έτος 2019-20, καθώς και επιπλέον £ 5,7 δισεκατομμύρια από την ΦΠΑ σε αυτό το καύσιμο.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Τιμές βενζίνης και ντίζελ του Ηνωμένου Βασιλείου: Η αύξηση των τιμών του Φεβρουαρίου τελειώνει τρεις μήνες περικοπών
Με την πώληση νέων συμβατικών βενζινοκίνητων και ντίζελ αυτοκινήτων που θα απαγορευτεί μέχρι το 2040, όμως, και η δέσμευση της κυβέρνησης για καθαρό μηδέν άνθρακα μέχρι το 2050, αυτή η σημαντική πηγή εσόδων θα στεγνώσει τα επόμενα χρόνια.
Προκειμένου να αποκαταστήσει αυτή την απώλεια 28 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών, η IFS κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα σύστημα τιμολόγησης δρόμου, με χρεώσεις που ποικίλλουν ανάλογα με το χρόνο και τη θέση του ταξιδιού. Προτείνει ότι το πρώτο βήμα για τη μετάβαση σε αυτήν την πολιτική θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή ενός φόρου χιλιομέτρων κατ ‘αποκοπή.
Το IFS υποστηρίζει ότι τα έσοδα από αυτό και άλλους φόρους οδήγησης, όπως ο ειδικός φόρων κατανάλωσης οχημάτων, θα εξακολουθούν να είναι απαραίτητα μετά την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, όπως θα παραμείνουν ζητήματα όπως η συμφόρηση.
Οι ερευνητές λένε επίσης ότι η τιμολόγηση των οδών θα πρέπει να εισαχθεί νωρίτερα και όχι αργότερα, καθώς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πωληθεί στο κοινό, αφού μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν αγοράσει ηλεκτρισμένα οχήματα με την προσδοκία εξοικονόμησης χρημάτων, μη καταβάλλοντας καθήκοντα καυσίμου.
• Τα ηλεκτρικά οχήματα φθηνότερα από τα αυτοκίνητα βενζίνης ή ντίζελ
Η Rebekah Stroud, ερευνητική οικονομολόγος στο IFS, δήλωσε: “Οι περικοπές για τα καθήκοντα καυσίμων τις τελευταίες δύο δεκαετίες συνέβαλαν στα έσοδα να είναι £ 19 δισεκατομμύρια ετησίως χαμηλότερα από ό, τι θα ήταν.
“Μια άλλη περικοπή 2P, όπως αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό, θα κοστίσει επιπλέον £ 1 δισεκατομμύριο ετησίως. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι τα έσοδα πρόκειται τώρα να εξαφανιστούν εξ ολοκλήρου για τις επόμενες δεκαετίες καθώς μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

“Η κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει το μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη φορολόγηση της οδήγησης, προτού βρεθεί με σχεδόν κανένα έσοδα από την οδήγηση και δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί για το κόστος-κυρίως η συμφόρηση-ότι η οδήγηση επιβάλλει σε άλλους”.
Τι πιστεύετε για το προτεινόμενο δίκτυο διοδίων; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *