Οι οδηγοί των δαπανηρών αυτοκινήτων που είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσουν για τους πεζούς

των δαπανηρών αυτοκινήτων είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσουν στις διασταυρώσεις πεζών, σύμφωνα με μια αμερικανική ερευνητική μελέτη.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν πολυάριθμα αυτοκίνητα σε διασταυρώσεις ζέβρας στην Αμερική, όπου τα οχήματα χρειάζονται από τη νομοθεσία να σταματήσουν, καθώς και οι ανακαλυφθέντες ιδιοκτήτες λιγότερο δαπανηρών αυτοκινήτων ήταν σημαντικά πιο πιθανό να σταματήσουν για τους πεζούς σε σύγκριση με εκείνους σε πιο δαπανηρά οχήματα. Κατά μέσο όρο, η αξία ενός οχήματος διακοπής ήταν $ 5.900 (£ 4.560), ενώ η αξία ενός οχήματος που απέτυχε να σταματήσει ήταν $ 8.000 (£ 6.180).

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για τους νικητές των λαχειοφόρων αγορών

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Carry & Health, ξεκίνησε αρχικά να διερευνήσει τη φυλή καθώς και την προκατάληψη των φύλων που σχετίζονται με τα ποσοστά ατυχίας των πεζών. Ωστόσο, ενώ κάποιοι σύνδεσμοι ανακαλύφθηκαν σε αυτούς τους τομείς, δεν ήταν στατιστικά σημαντικό. Αντ ‘αυτού, τα δεδομένα έδειξαν ότι η αξία ενός οχήματος ήταν ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας για το αν ένας οδηγός θα σταματούσε. Λαμβάνοντας αξίες από το καλά-σεβαστό αμερικανικό οδηγό κόστους Kelly Blue Book, η ερευνητική μελέτη ανακάλυψε ότι για κάθε αύξηση των 1.000 δολαρίων (£ 800) στην αξία ενός αυτοκινήτου, η πιθανότητα ο οδηγός του θα σταματήσει να μειώθηκε κατά τρεις τοις εκατό.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Ενώ οι αμερικανικοί νόμοι για τις διαβάσεις των πεζών είναι διαφορετικοί από εκείνους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι επιλεγμένες διαβάσεις των ερευνητών ήταν κοντά στις διασταυρώσεις Zebra του Ηνωμένου Βασιλείου, που περιλαμβάνουν δύο “zebra-ριγμένα, μη υπογεγραμμένα [φανάρι] Midblock Crossing [s]”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *