Το DS για να ξεκινήσει μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024 και μετά

DS ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει νέα αυτοκίνητα ενσωματωμένης εσωτερικής καύσης το 2024. Από τότε, κάθε ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που εκτοξεύει η εταιρεία θα έχει έναν καθαρό ηλεκτρικό κινητήρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Jules Tilstone, έκανε την ανακοίνωση μετά την απελευθέρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας Stellantis για το 2021, στα οποία η ομάδα ανέφερε ρεκόρ 11,4 % περιθώριο κέρδους παγκοσμίως.

Ο Stellantis ανακοινώνει νέα μονάδα ηλεκτροδότησης £ 21,7 δισεκατομμυρίων £

“Ήταν ένας ταραχώδης χρόνος για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά μεγάλη για να δούμε τις ομάδες Stellantis να τραβούν μαζί για να προσφέρουν ένα τόσο φανταστικό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Tilstone. “Έχουμε επίσης ανακοινώσει ότι από το 2024 όλα τα νέα μοντέλα από το DS θα ξεκινήσουν μόνο ως πλήρες ηλεκτρικό.”
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Επί του παρόντος, το DS διαθέτει μόνο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προς πώληση. Το DS 3 crossback e-tense. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-CMP της PSA και τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα 134BHP και πακέτο μπαταρίας 50kWh που βρίσκεται σε όλα, από το Vauxhall Cors-e έως τον Eugeot E-Rifter.
Ωστόσο, τα πολύ πιο πρόσφατα αυτοκίνητα της DS, όπως το DS 4 Hatchback και το DS 9 Saloon, είναι διαθέσιμα μόνο με βενζίνης, ντίζελ ή plug-in υβριδικών κινητήρων.
Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στο σασί EMP2 του PSA. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα υποστηρίζει έναν καθαρό ηλεκτρικό κινητήρα όταν είναι κάτω από τα φορτηγά όπως το Vauxhall Combo-E-αλλά ο Stellantis δεν έχει μετατρέψει ακόμα το σύστημα EMP2 για αυτοκίνητα Pure-Electric.
Όταν τα τρέχοντα αυτοκίνητα της καύσης της DS εξέρχονται από την παραγωγή, είτε θα είναι άξονα είτε θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται σε μία καινούργια πλατφόρμες STLA της Stellantis Group για επιβατικά αυτοκίνητα.
Οι περισσότερες από τις μάρκες στο Stellantis Stable θα ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα με το DS. Η Fiat θα πάει σε όλα τα ηλεκτρικά μέχρι το 2030, ενώ ο Dodge επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Emuscle” μέχρι το 2024. Η Vauxhall στοχεύει επίσης να πάει πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2028, με σχέδια να αποκαλύψουν μια έκδοση παραγωγής του Manta Gse Elektromod μέχρι το 2025.
Ο Stellantis έχει επίσης εξασφαλίσει το μέλλον της θύρας Ellesmere μετατρέποντάς το σε ειδικό ηλεκτρικό εργοστάσιο van. Διαβάστε τα πάντα για αυτό κάνοντας κλικ εδώ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *