Το 72 τοις εκατό των αυτοκινητιστών υποστηρίζουν πρόστιμα για τους ανειδίκευτους οδηγούς

σχεδόν τα τρία τέταρτα των αυτοκινητιστών πιστεύουν ότι οι οδηγοί που εγκαταλείπουν τους κινητήρες τους σε ρελαντί, ενώ σταθμεύουν θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η RAC παρακολούθησε 2.130 αυτοκινητιστές, το 72 % των οποίων υποστήριζε την ιδέα τέτοιων προστίμων, με το 44 % εκείνων που λένε ότι οι αξιωματούχοι του συμβουλίου θα έπρεπε να τους λένε να σβήσουν και στη συνέχεια να τους καλύψουν αν αρνηθούν.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αντίθετα, το 26 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι αυτοκινητόδρομοι που εγκαταλείπουν τους κινητήρες τους σε ρελαντί, ενώ σταθμεύουν θα έπρεπε να τους λένε να τους απενεργοποιήσουν, αλλά δεν εκδίδονται πρόστιμα, ενώ το δύο τοις εκατό πιστεύουν ότι τα πρόστιμα πρέπει να εκδίδονται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
• Τα SUV κατηγορούνται για την αύξηση των εκπομπών
Ανησυχώντας, το 88 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν δει σκαμπανεβάσματα σταθμευμένα στο πλάι του δρόμου με τον κινητήρα να τρέχει – το 40 % δήλωσε ότι το βλέπουν συχνά και το 48 % περιστασιακά. Εν τω μεταξύ, επτά τοις εκατό δήλωσαν ότι δεν το έχουν δει ποτέ και το πέντε τοις εκατό δεν ήταν σίγουροι.
Από τα αυτοκίνητα που είχαν βρεθεί να το κάνουν αυτό, το 30 % ήταν σε πόλεις και πόλεις. Ακόμη χειρότερα, το 26 % ήταν εκτός σχολείων.
Ωστόσο, το 55 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ περισσότερο για τον αντίκτυπο που έχουν οι εκπομπές αυτοκινήτων στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από ό, τι πριν από τρία χρόνια, ενώ το 41 % δήλωσε ότι το επίπεδο θέματος τους παρέμεινε το ίδιο και Τέσσερις τοις εκατό νοιαζόταν λιγότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *