Οι οδηγοί που μπερδεύονται από τα φώτα ημέρας των αυτοκινήτων

είναι μπερδεμένοι από τα φώτα της ημέρας (DRLS) και ποια είναι η νομική απαίτηση για την προσαρμογή τους σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Μια επιτροπή RAC Forite Panel των 2.061 αυτοκινητιστών βρήκε το 62 % των σκαφών δήλωσαν ότι έχουν δει άλλα αυτοκίνητα και φορτηγά που οδηγούν σε θαμπό συννεφιασμένες συνθήκες χωρίς πίσω φώτα, ενώ σημειώνουν ότι είχαν φώτα στο μπροστινό μέρος. Το 15 % δήλωσε ότι δεν το είχαν ανακαλύψει και το 23 % δεν ήταν σίγουρο.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• Εξήγησαν οι προβολείς αυτοκινήτων
Τα DRLs υποχρεώθηκαν νομικά να τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος όλων των νέων αυτοκινήτων της ΕΕ και μικρών φορτηγών που θεωρούν ότι το 2011, αλλά παρόλο που ορισμένοι παραγωγοί επιλέγουν να τους συμπεριλάβουν στο πίσω μέρος, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.
Όταν οι ερωτηθέντες της έρευνας ρωτήθηκαν αν το αυτοκίνητο που οδηγούν πολλά συχνά έχουν DRLS, το 47 % δήλωσε ότι δεν το έκανε, το 29 % δήλωσε ότι τους είχε μόνο μπροστά και το 14 % δήλωσε ότι τους είχε μπροστά και όπισθεν. Επιπλέον, οκτώ τοις εκατό γνώριζαν ότι το αυτοκίνητό τους είχε DRLs στο μέτωπο, αλλά δεν ήταν σίγουροι για το πίσω μέρος.
Ο εκπρόσωπος της οδικής ασφάλειας RAC Pete Williams δήλωσε: “Αυτό είναι δυνητικά ένα πολύ ανησυχητικό εύρημα, καθώς υποδηλώνει ότι πολλοί αυτοκινητιστές οδηγούν χωρίς οπίσθια φώτα πιστεύοντας ότι επειδή έχουν φώτα τρέξιμο που ενεργοποιούν αυτόματα μπροστά, είναι επίσης στο όπισθεν.
“Εναλλακτικά, και αναμφισβήτητα εξίσου αφορά, αυτοί οι οδηγοί θα μπορούσαν απλώς να λάβουν απόφαση ότι οι συνθήκες φωτισμού δεν ήταν αρκετά κακές για να αξίζουν να ενεργοποιήσουν τα φώτα ή τα πλευρικά τους φώτα”.
Ενθάρρυνε τους οδηγούς να ελέγξουν αν τα αυτοκίνητά τους ήταν εφοδιασμένα με DRL ή όχι και αν βρίσκονται ακριβώς μπροστά ή πίσω.
Η ΕΕ διερεύνησε την αποτελεσματικότητα του DRLS το 2003 και διαπίστωσε ότι υπήρξε πιθανή μείωση των συγκρούσεων πολλαπλών μέσων μεταξύ πέντε και 15 % όταν τοποθετήθηκαν τα φώτα. Ωστόσο, μια αμερικανική μελέτη από το 2008 το έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το ποσοστό στο 0,3 %.
Αυτοί είναι οι καλύτεροι βολβοί προβολέων αυτοκινήτων στην πώληση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *