Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παροτρύνουν την ΕΕ να επενδύσουν σε σταθμούς πλήρωσης υδρογόνου

κατασκευαστές αυτοκινήτων κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ανεβάσει» την επένδυση σε σταθμούς πλήρωσης υδρογόνου, καθώς η τρέχουσα υποδομή «λείπει σοβαρά».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αναφέρει ότι “ένα στρατηγικό σχέδιο για την πανευρωπαϊκή ανάπτυξη της υποδομής για οχήματα κυψελών καυσίμου πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή”, ενώ ο οργανισμός ζητά επίσης να εξεταστεί στις απαιτήσεις του υδρογόνου .
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι αυτοκινήτων υδρογόνου
Η πλειονότητα της εστίασης στην παροχή εναλλακτικών οχημάτων που τροφοδοτούνται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα σημεία φόρτισης τους, με τα οχήματα υδρογόνου να μείνουν πίσω.
Περίπου 17 νέοι σταθμοί υδρογόνου άνοιξαν πέρυσι στη Γερμανία, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα σε 60. Αυτό συγκρίνεται με περίπου 25.000 φορτιστές EV. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν περίπου 15.000 φορτιστές EV, έναντι μόλις 17 σταθμών υδρογόνου.
Οι επικριτές των αυτοκινήτων υδρογόνου δείχνουν τα έξοδα τους (το Hyundai Nexo και η Toyota Mirai κοστίζουν πάνω από £ 60.000) καθώς και τη σπανιότητα και την πολυπλοκότητά τους. Η παραγωγή καυσίμου υδρογόνου, εν τω μεταξύ, είναι επίσης προβληματική, με την πλειοψηφία του στοιχείου που συλλαμβάνεται χρησιμοποιώντας ορυκτά καύσιμα.
Αλλά οι υποστηρικτές του υδρογόνου αναφέρουν τα πλεονεκτήματα του καυσίμου, δηλαδή ότι τα αυτοκίνητα που τρέχουν με υδρογόνο μπορούν να επαναληφθούν τόσο γρήγορα όσο τα μοντέλα με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες και προσφέρουν παρόμοια εμβέλεια. Τα ίδια τα αυτοκίνητα δεν παράγουν εκπομπές σωλήνων από το νερό εκτός από το νερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *