Οι αυτοκινητιστές πληρώνουν £ 71,5 εκατ. Ετησίως σε τέλη ακύρωσης ασφάλισης αυτοκινήτων

Οι αυτοκινητιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν συνολικά £ 71,5 εκατομμύρια ετησίως σε τέλη ασφάλισης αυτοκινήτων, αποκάλυψαν νέα στοιχεία.
Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώνουν περίπου 1,3 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων κάθε χρόνο, σύμφωνα με τους προμηθευτές δεδομένων και τεχνολογίας LexisNexis Solutions, ενώ ο βραχυπρόθεσμος ασφαλιστικός πάροχος CUVVA αναφέρει ότι οι ασφαλιστές χρεώνουν ένα μέσο τέλος ακύρωσης ύψους £ 55.

Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων πρέπει να παραιτηθούν από τα τέλη και να επιτρέψουν καθυστερημένες πληρωμές, λέει ο WatchDog

Αυτό το τέλος μπορεί να ανέλθει σε £ 155 εάν ο οδηγός βρίσκεται σε πολιτική τηλεματικής και πρέπει να έχει αφαιρεθεί ένα μαύρο κουτί από το αυτοκίνητό τους. Οι χρεώσεις ισχύουν συνήθως όταν μια πολιτική ακυρώνεται εκτός του παραθύρου ψύξης των 14 ημερών, αλλά οι ακυρώσεις εντός αυτής της περιόδου μπορούν επίσης να υπόκεινται σε κυρώσεις. Ορισμένοι ασφαλιστές προσφέρουν ένα τέλος ακύρωσης £ 25 εντός της περιόδου, προτού αυξηθεί σε £ 50 έξω από το παράθυρο.
Ασφαλιστικός φορέας
Τέλος εντός περιόδου ψύξης 14 ημερών
Τέλη εκτός περιόδου ψύξης 14 ημερών

CUVVA
0 £
0 £

NFU αμοιβαία
0 £
0 £

Επιτάχια
0 £
45 £

Ευθεία γραμμή
0 £
48,16 £

Axa
0 £
52,50 £

Αβιβά
25 £
50 £

Περισσότερο από
25 £
50 £

Επος
25 £
50 £

Ναύαρχος
25 £
55 £

RAC
25 £
55 £

Ελέφαντας
25 £
55 £

Ευσέβεια
26 £
60 £

Οι τροχοί της Sheila
26 £
60 £

Αα
28 £
58 £

LV =
0 £
40 £

Η CUVVA ισχυρίζεται ότι πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν το κόστος ακύρωσης ή προσαρμογής ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου, κατηγορώντας σημαντικούς ασφαλιστές ότι κρύβουν τα τέλη της πολιτικής και την αλίευση των οδηγών.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Οι οδηγοί συμβουλεύονται να ζητήσουν από τους παρόχους ασφάλισης για μια λίστα με όλα τα πρόσθετα έξοδα και τα τέλη που σχετίζονται με μια πολιτική πριν την απομακρύνουν. Αξίζει επίσης να έχουμε κατά νου ότι οι πιο ευέλικτες μηνιαίες πολιτικές μπορούν να διευκολύνουν την προσαρμογή των όρων, αλλά οι ετήσιες πολιτικές μπορεί να είναι φθηνότερες συνολικά.
Ο Freddy MacNamara, Διευθύνων Σύμβουλος της CUVVA, δήλωσε: “Η ασφάλιση χρειάζεται μια ριζοσπαστική αναθεώρηση. Οι ασφαλιστές πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με τα τέλη που χρεώνουν και τα προϊόντα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών.
“Εκατομμύρια οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεταξύ ενός βράχου και του σκληρού χώρου. Είναι κλειδωμένα σε ετήσιες ασφαλιστικές συμβάσεις αυτοκινήτων, επειδή δεν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και στη συνέχεια τιμωρούνται εάν οι περιστάσεις τους αλλάξουν και τελειώνουν μια πολιτική νωρίς “.
Μάθετε γιατί οι ιδιοκτήτες BMW, Tesla και Mercedes κινδυνεύουν από υψηλότερα ασφάλιστρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *