Η Renault Zoe έδωσε βαθμολογία ασφαλείας Zero-Star Euro NCAP

Η Renault Zoe κατέληξε να είναι μόνο το τρίτο όχημα στην ιστορία του Euro NCAP για να απονεμηθεί μηδενικά αστέρια για ασφάλεια ατυχημάτων. Η προηγούμενη έκδοση του εξέχοντος ηλεκτρικού hatchback πήρε ένα σκορ πέντε αστέρων το 2013, ωστόσο χάρη σε πολύ πιο αυστηρές δοκιμές ασφαλείας καθώς και την παράλειψη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, ο τρέχων σχεδιασμός σημείωσε άσχημα.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Η Ζωή δεν έφτασε καλά στο τεστ ατυχήματος μετωπικής ισορροπίας, με το Euro NCAP να αναφέρει κακή ασφάλεια της περιοχής του μαστού του οδηγού. Έγινε χειρότερα στη δοκιμή πλευρικής πόλης, όμως, η οποία προσομοιώνει το χτύπημα ενός δέντρου ή του Lamppost Side-on. Σύμφωνα με το Euro NCAP, το ένα τρίτο από αυτά τα ατυχήματα είναι σοβαρά ή θανατηφόρα, καθώς και ο πόλος χτύπησε το κεφάλι του εικονικού δοκιμαστικού εικονικού όταν δοκιμάζει τη Ζωή.

«Από τώρα και στο εξής θα ελέγξω στενά τα αποτελέσματα του Euro NCAP»

Μια κρίσιμη πτυχή στην κακή απόδοση της Ζωής είναι η απομάκρυνση ενός αερόσακου κεφαλής, η οποία προστατεύει τους επιβάτες από πλευρικές επιπτώσεις. Η Renault εισήγαγε αυτόν τον τύπο αερόσακου το 2001 με το Laguna 2, το οποίο κατέληξε να είναι το πρώτο όχημα για να επιτύχει μια βαθμολογία Euro NCAP πέντε αστέρων. Η βαθμολογία ασφαλείας της Zoe 43% των ενηλίκων είναι το χαμηλότερο κατά τα τελευταία 11 χρόνια δοκιμών.
8

Η Renault δημοσίευσε μια δήλωση σε δράση στα αποτελέσματα της Ζωής, υπογραμμίζοντας ότι ενώ το όχημα ολοκλήρωσε μια χειρότερη βαθμολογία αστέρων από το προηγούμενο μοντέλο, αυτό μπορεί να συσχετιστεί με τροποποιήσεις στην ρουτίνα αξιολόγησης του ευρώ NCAP λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2013:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *