Η Renault Clio ξεπερνά το VW Golf για να γίνει το καλύτερο αυτοκίνητο της Ευρώπης

Το Renault Clio ξεπέρασε το γκολφ της Volkswagen για να γίνει το καλύτερο αυτοκίνητο της Ευρώπης τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά στοιχεία εγγραφής αυτοκινήτων για το μήνα.
Νέες εκδόσεις και των δύο αυτών μοντέλων έχουν ξεκινήσει πρόσφατα, αλλά το πιο πρόσφατο Clio ήταν διαθέσιμο για αγορά περισσότερο από το νέο γκολφ. Ως αποτέλεσμα, περίπου 24.914 MK5 Clios καταγράφηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, ενώ το γκολφ MK8 ήταν πολύ πίσω με 24.735.

Renault Clio vs Ford Fiesta vs Seat Ibiza

Και οι δύο πινακίδες είδαν τη συνολική μείωση των εγγραφών τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Jato Dynamics. Υπήρξε τέσσερα τοις εκατό σε ετήσια βάση μείωση των εγγραφών Clio, ενώ το γκολφ μειώθηκε κατά 21 τοις εκατό σε ετήσια βάση.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Άλλες αξιοσημείωτες μορφές στα μηνιαία στοιχεία περιλαμβάνουν αύξηση των πωλήσεων του Fiat για το Fiat Panda, και την απουσία οποιωνδήποτε SUV από την κορυφαία κατάταξη.
Συνολικά, ήταν ένας άλλος μήνας παρακμής για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων. Οι καταχωρίσεις μειώθηκαν επτά τοις εκατό σε ετήσια βάση, από 1.143.852 τον Φεβρουάριο του 2019 σε 1.063.264 τον Φεβρουάριο του 2020.
Οι καταχωρίσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία – αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν τώρα 14 % και 11 % αντίστοιχα των μηνιαίων στοιχείων εγγραφής αυτοκινήτων των χωρών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ποσοστό διείσδυσης EV 13 % – το δεύτερο υψηλότερο από τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτων – αλλά ακόμη και η φιγούρα της Γαλλίας παραμορφώνεται σε σύγκριση με τη Νορβηγία, όπου το 75 % όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται είναι ηλεκτρικά.
Ο Felipe Munoz, παγκόσμιος αναλυτής της Jato Dynamics, σχολίασε: “Η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα στην Ευρώπη λόγω της σύνθετης ρύθμισης, της έλλειψης διαθέσιμων ομολόγων και της ενίσχυσης της πίεσης στην οικονομία. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιζήμιες επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. ”
Η Jato Dynamics πρόσθεσε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορώνα δεν έχει ακόμη χτυπήσει την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων.
Διαβάστε την εκτεταμένη αναθεώρηση του Renault Clio Best εδώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *