Η Renault παρουσιάζει αυτόνομο σύστημα μεταφορών στην πανεπιστημιούπολη

, μαζί με μια σειρά από γαλλικές εταιρείες τεχνολογίας και μεταφορών, έχει σχεδιάσει ένα αυτόνομο σύστημα δημόσιων μεταφορών στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Παρισιού.
Προσφέροντας ένα νυχτερινό λεωφορείο μεταξύ των μισών μεσάνυχτων και των 3 π.μ. και τριών αυτόνομων πρωτοτύπων Renault Zoe Zoe κατά τη διάρκεια της ημέρας, το έργο δείχνει ποια είναι τα τρέχοντα επίπεδα αυτόνομης τεχνολογίας σε ένα σχετικά ελεγχόμενο περιβάλλον.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόνομα οχήματα
Το νυχτερινό λεωφορείο λειτουργεί με “εμπορική ταχύτητα” και χρησιμοποιεί υπάρχουσες λωρίδες λεωφορείων. Τρέχοντας εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή, εξυπηρετεί τέσσερις στάσεις σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων (3,7 μίλια). Το λεωφορείο τρέχει ανάμεσα στο οροπέδιο Saclay – μερικές φορές γνωστό ως γαλλικό Silicon Valley – και το κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό Massy.
16

Τα αυτόνομα πρωτότυπα Renault Zoe, εν τω μεταξύ, είναι οχήματα κατ ‘απαίτηση, που καλούνται μέσω μιας εφαρμογής smartphone και έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν φοιτητές και προσωπικό γύρω από την πανεπιστημιούπολη του Παρισιού-Saclay σε προκαθορισμένα σημεία απόρριψης. Ως κοινή υπηρεσία, η Ζωή θα σταματήσει να παραλείπει άλλους χρήστες των οποίων τα ταξίδια ταιριάζουν με τους υπάρχοντες αναβάτες.
Η πειραματική φύση των υπηρεσιών σημαίνει ότι δεν είναι πλήρως ανοιχτοί στα μέλη του κοινού, αλλά θα “προωθούνται σταδιακά σε μια ομάδα χρηστών”. Η επίβλεψη του έργου αυτόνομου εργαστηριακού εργαστηρίου του Παρισιού-Saclay έρχεται μέσω μιας εγκατάστασης εποπτείας που βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό Massy.
Ενώ οι δύο λύσεις μεταφοράς είναι πειραματικές προς το παρόν, χρησιμεύουν για να αποδείξουν πώς η τρέχουσα κατάσταση της αυτο-οδήγησης τεχνολογίας είναι ικανή-σε μορφή πρωτότυπου τουλάχιστον-να λειτουργούν σε προκαθορισμένες περιοχές. Η επιλογή της τοποθεσίας είναι λογική, με την πανεπιστημιούπολη του Παρισιού και το Saclay οροπέδιο να φιλοξενούν πολυάριθμες τεχνολογικές και αυτόνομες επιχειρήσεις και ερευνητικά εργαστήρια.
Η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Παρισιού άνοιξε το 2015 και έχει περάσει από ένα ευρύτερο έργο στην περιοχή για να ενώσει αρκετές εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιχειρήσεις με σκοπό τον ανταγωνισμό καθιερωμένων ακαδημαϊκών παγκόσμιων τεχνολογικών κόμβων όπως το MIT, το Harvard και το Oxbridge. Ορισμένες εκτιμήσεις έθεσαν την προβλεπόμενη αξία των συνδεδεμένων και αυτόνομων αυτοκινήτων σε £ 900 δισεκατομμύρια παγκοσμίως εντός έξι ετών.
Εκτός από την Renault, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο περιλαμβάνουν το Transdev Group, το IRT SystemX, το VEDECOM και το Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Saclay, το οποίο ξεκίνησε το αυτόνομο εργαστηριακό εργαστήριο του Παρισιού-Saclay. Τα πειράματα χρηματοδοτούνται από τη γαλλική κυβέρνηση και είναι επίσημα γνωστά ως EVAPS: Eco-Mobilité par Véhicules αυτόνομα Sur le Territoire de Paris-Saclay ή αυτόνομη οικοδομικότητα οχήματος στην περιοχή του Παρισιού-Σακλά.

Είστε ενθουσιασμένοι για την άνοδο των αυτόνομων αυτοκινήτων; Ενημερώστε μας τις σκέψεις σας παρακάτω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *