Η Jaguar Land Rover κλείνει δύο εργοστάσια λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Jaguar Land Rover (JLR) κλείνει προσωρινά δύο από τα εργοστάσια του στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Τα εργοστάσια του κατασκευαστή στο Castle Bromwich και το Halewood θα αρχίσουν να “λειτουργούν μια περιορισμένη περίοδος μη παραγωγής” από τις 26 Απριλίου, ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στο εργοστάσιο JLR Solihull.
Σε δήλωση, η JLR δήλωσε: “Όπως και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, βιώνουμε σήμερα κάποια διαταραχή της αλυσίδας εφοδιασμού Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας διαθεσιμότητας ημιαγωγών, η οποία επηρεάζει τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής μας και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε παγκόσμια ζήτηση για μερικούς των οχημάτων μας. ”

Το New Jaguar I-Pace Black ενώνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η μάρκα πρόσθεσε ότι είχε “προσαρμοσμένα χρονοδιαγράμματα παραγωγής για ορισμένα οχήματα” και θα λειτουργούσε “στενά με τους προσβεβλημένους προμηθευτές για την επίλυση των ζητημάτων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις παραγγελίες των πελατών όπου είναι δυνατόν”.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Το εργοστάσιο Halewood της JLR απασχολεί περίπου 4.000 άτομα και κάνει το Land Rover Discovery Sport και το Range Rover Evoque. Το Castle Bromwich, εν τω μεταξύ, έχει περίπου 1.900 υπαλλήλους και κατασκευάζει το Jaguar F-Type, XE, XF και XF Sportbrake.
Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών είναι ένα συνεχιζόμενο ζήτημα που προκαλείται από την πανδημία COVID-19 που επηρεάζει πολλαπλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα τσιπ που είναι ελλιπή προσφορά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων, υπολογιστών, smartphones και άλλων ηλεκτρονικών.
Η Peugeot ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το εξερχόμενο 308 οικογενειακό hatchback είναι τώρα διαθέσιμο μόνο με αναλογικά ταχύμετρα και όχι ψηφιακά λόγω της έλλειψης, ενώ η Renault ειδοποίησε ότι το πρόβλημα χειροτερεύει. Επιπλέον, η Volkswagen, η General Motors και η μητρική εταιρεία της Mercedes, Daimler, αντιμετώπισαν όλα τα στιγμιαία εργοστασιακά κλεισίματα παρόμοια με εκείνα της JLR ως αποτέλεσμα της έλλειψης.
Παραμένει να δούμε πόσο πολύ πιο σοβαρό γίνεται το πρόβλημα και πόσο άσχημα η βιομηχανία αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου – η οποία ήδη αγωνίζεται για να ανακάμψει από τις επιπτώσεις του Covid -19 και η φροντίδα των τελωνείων μετά το Brexit – επηρεάζεται.
Ελέγξτε πώς ο κορώνας επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία εδώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *