Η τεχνολογική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκλειδώνει το μυστικό για τη φόρτιση των ΗΚΕ σε δευτερόλεπτα

έχει αποκαλυφθεί ένα επαναστατικό υλικό που μπορεί να κάνει τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου τόσο γρήγορα όσο γεμίζει με καύσιμα. Η επιστημονική Breakthrough SuperCapacitor που ανακοινώθηκε από την Augmented Optics με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καταστήσει την υπάρχουσα τεχνολογία μπαταρίας και να μεταμορφώσει την αγορά EV.
Το νέο υλικό έχει αξιολογηθεί από εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστήμιο του Surrey και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με την ανάλυσή τους να εκτιμά ότι είναι 1.000 φορές πολύ πιο αποτελεσματική από τους σημερινούς supercapacitors.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

• BMW, Ford, VW και άλλοι για τη δημιουργία μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης EV
Οι μηχανικοί εργάζονται τώρα για να παράγουν ένα πρωτότυπο που θα έδινε ένα αυτοκίνητο 150 μίλια από μια επαναφόρτιση που παίρνει δευτερόλεπτα – ακριβώς όπως μια αντλία βενζίνης ή ντίζελ – αντί για τις ώρες που χρειάζονται σήμερα.
Ο Δρ Donald Highgate, τεχνικός διευθυντής της Augmented Optics, δήλωσε: “Αν αυτά είναι μισά τόσο καλά όσο πιστεύουμε ότι είναι και με πολύ περισσότερη εμπειρία μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου. Διαταραχή, ναι – θα ήταν ένα φοβερό σοκ για τους παραγωγούς αυτοκινήτων – αλλά τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στις ίδιες εργοστασιακές γραμμές. ”
• Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς πώληση
Επί του παρόντος, οι supercapacitors δεν μπορούν να κρατήσουν την χρέωση τόσο αποτελεσματικά όσο οι μπαταρίες, με μερικά υπάρχοντα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται σε λεωφορεία στην Κίνα που απαιτούν φόρτιση κάθε τρία μίλια. Το νέο υλικό τους φέρνει πιο κοντά στην χωρητικότητα αποθήκευσης μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, αλλά με τα πρόσθετα οφέλη της άμεσης επαναφόρτισης και του λιγότερο δαπανηρού κόστους παραγωγής.
Εάν το πρωτότυπο είναι επιτυχές, πιστεύεται ότι ένα δοκιμαστικό μουλάρι χρησιμοποιώντας ένα supercapacitor ως πηγή ενέργειας του θα μπορούσε να λειτουργήσει ήδη από το επόμενο έτος.
Ο Δρ Ian Hamerton του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ένας επιστήμονας στο έργο, δήλωσε: “Αν και δεν εξετάσαμε αρχικά την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς τα αποτελέσματα ήρθαν, έγινε φανερό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να είναι ένας από τους πρώτους που υιοθετούσαν αυτό τεχνολογία.”
Το νέο υλικό είναι κατάλληλο για μαζική παραγωγή, με στόχο τη δημιουργία ενός εργοστασίου του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή του συστήματος. Ως πρόσθετο όφελος, μπορεί να διαμορφωθεί σε διαφορετικά σχήματα, καθιστώντας το πολύ πιο ευπροσάρμοστο στο σχεδιασμό από μια συμβατική στοίβα μπαταριών.
Θα αγοράσατε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εάν θα μπορούσατε να το φορτίσετε σε δευτερόλεπτα; Ενημερώστε μας παρακάτω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *