Η μαζική παραβίαση δεδομένων κάμερας ANPR αποκαλύπτει εκατομμύρια ιδιωτικά ταξίδια

μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που προκαλείται από ανεπαρκή ηλεκτρονική ασφάλεια, έχει δει τις λεπτομέρειες περίπου εννέα εκατομμυρίων ιδιωτικών ταξιδιών που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. Η παραβίαση συνέβη μετά από ένα σημαντικό δίκτυο αυτόματης αναγνώρισης πλακών αριθμού (ANPR), έμεινε εντελώς απροστάτευτο και προσβάσιμο απλώς εισάγοντας τη διεύθυνση IP σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, χωρίς λεπτομέρειες σύνδεσης ή κωδικούς πρόσβασης που απαιτούνται για να δείτε λεπτομέρειες 8,6 εκατομμυρίων ταξιδιών.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η παραβίαση αφορά το δίκτυο ANPR του Δημοτικού Συμβουλίου του Σέφιλντ και αποκαλύφθηκε από τη δημοσίευση του Μητρώου, ο οποίος προειδοποίησε το Συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια έβαλε τις τρύπες στο σύστημά του.
• Εξήγησε η χρέωση συμφόρησης του Λονδίνου
Το δίκτυο ANPR του Sheffield, σύμφωνα με το μητρώο, έχει κατασκευαστεί για την προετοιμασία της ζώνης καθαρού αέρα της πόλης, που θα αναλάβει το επόμενο έτος. Όμως, ενώ η προτεινόμενη ζώνη δεν θα επηρέαζε τα ιδιωτικά αυτοκίνητα – μόνο HGVs, λεωφορεία, φορτηγά και ταξί που δεν πληρούν τα πρότυπα εκπομπών – όλες οι πλάκες αριθμών οχημάτων σαρώνονται από τις κάμερες.
Η παραβίαση σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο θα μπορούσε να έχει δει λεπτομέρειες εκατομμυρίων ταξιδιών. Το μητρώο λέει ότι οι χάκερ θα μπορούσαν επίσης να έχουν παρακολουθήσει μεμονωμένα οχήματα μέσω της πόλης χρησιμοποιώντας τις πινακίδες τους, θέτοντας τους ευάλωτους ανθρώπους σε κίνδυνο. Οι κάμερες θα μπορούσαν επίσης να έχουν μετονομαστεί ή να είχαν τις τοποθεσίες που οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων πίστευαν ότι άλλαξαν- να εγκαταλείψουν ενδεχομένως το σύστημα ανοιχτό σε άτομα που θέλουν να κάνουν κάποιον άλλο να φαίνεται ένοχος για ένα έγκλημα, για παράδειγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *