Αποκατασταθεί το Jaguar XK120 που εκτίθεται στην παραλία Pebble

την ίδια μέρα, ο τύπος Jaguar D έχασε το στέμμα του ως το πιο δαπανηρό βρετανικό όχημα που πωλείται ποτέ σε δημοπρασία – ένας τίτλος που ανήκει τώρα σε ένα δαπανοειδές Aston Martin DBR1 – παραδοσιακό Τα μηχανοκίνητα οχήματα εξέθεσαν μια συσκευή που μπορεί να ληστέψει τον τύπο D της κατάστασής του ως το πιο ακριβό Jaguar του κόσμου.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αρχικά αναπτύχθηκε το 1954, το XK120 SE δόθηκε σε έναν άντρα ο οποίος στη συνέχεια ανέθεσε στην Pininfarina με την παροχή του JAG λίγο ιταλική αίσθηση. Το αποτέλεσμα αποκαλύφθηκε στον κόσμο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 1955, ωστόσο λίγο αργότερα έπεσε από το ραντάρ καθώς και για δεκαετίες αργότερα, συχνάζουν από προσωπικούς συλλέκτες.
• Πολλά δαπανηρά βρετανικά οχήματα που πωλούνται σε δημοπρασία
Ωστόσο, το 2015 αγοράστηκε από την CMC, η οποία σκόπευε να το επαναφέρει στην προηγούμενη δόξα του. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που συμμορφώθηκαν με 6.750 ώρες χύθηκαν για να φέρουν το καλύτερο από κάθε ίντσα του XK120, με τους νέους ιδιοκτήτες να απασχολούν ακόμη 3D εκτυπωτές για να αναδημιουργήσουν τους αρχικούς προβολείς.
Μετά από μια επίπονη προσπάθεια, η όμορφα ολοκληρωμένη Jaguar έχει πλέον εμφανιστεί στον κόσμο, όταν για άλλη μια φορά στο φετινό Concours d’Elegance στο Pebble Beach στην Καλιφόρνια, όπου ολοκληρώθηκε σε μια εξαιρετικά αξιοσέβαστη δεύτερη θέση στην O-2 μετά την κλειστή τάξη.
Ίσως πολύ πιο συναρπαστικό όμως είναι ο τύπος πίσω από την ώθηση στο Restyle XK120 όλη τη μέθοδο το 1954. Το όνομά του ήταν ο Maximilian Hoffman, ένας επιχειρηματίας που μπορεί να πιστώνεται έμμεσα με μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα που θα εμφανιστούν στην Αμερική από την Ευρώπη στη μέση Μέρος του 20ού αιώνα.
Διαφήμιση – Το σύντομο άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *